
något jävla kukföretag som heter transcom har en jävligt dålig vana att ringa mig i tid och otider. varje gång jag svarar läggs det på, och när detta nu hänt ett tiotal gånger, har jag tröttnat. när jag kollade upp vilka som ringde, och detta visade sig vara något telecom-företag från strömsnäsbruk, bestämde jag mig för att ringa tillbaka och skälla ut de jävlarna.
men, när jag ringde kom jag till en automatisk fitta till röst, och allt jag hann höra henne säga var nÃ¥got i stil med ”hej och välkommen till transcom. som du ser har vi sökt dig…”. i den sekunden lade jag pÃ¥. det är uppenbarligen nÃ¥gon idiot till fanskap som bestämt sig för att blÃ¥sa folk pÃ¥ pengar genom att fÃ¥ dem att ringa tillbaka och under detta samtal mycket troligt betala höga avgifter som de sedan själva kassar in.
så, grattis till dem.
det intressanta är att denna vecka verkar vara helt fenomenalt överfylld av idioter som vill tjäna pengar på de mest orättvisa, korkade vis. ta min hemsida till exempel. den ligger på one.com, och varje år betalar jag en avgift för att ha denna sida. när det är dags att betala får jag ett mail med en faktura som jag enkelt betalar med internetbanken.
för ett par dagar sedan fick jag ett mail från one.com där de förklarade att det har skickats ut bedrägerimail till alla deras kunder. jag läste det varnande mailet, och tänkte att skojarna antagligen snappats upp av mitt skräpfilter, och tänkte inte mer på det.
dagen efter kom ett brev pÃ¥ posten. frÃ¥n nÃ¥got som heter domain renewal group. brevet var lÃ¥ngt och smalt, med en amerikansk flagga som logo. när jag öppnade visade det sig vara just detta ”mail”, alltsÃ¥ ett riktigt brev, där detta företag försöker blÃ¥sa mig pÃ¥ 28-85€, beroende pÃ¥ hur mÃ¥nga Ã¥r jag vill förlänga mitt avtal för min domän.
för att vara extra snälla har de till och med skickat med ett brev med deras förprintade adress. allt jag behöver göra är att signera en check (där valfri summa dras från mitt visakort) och sätta på ett frimärke. hej då, sandras pengar.
jag mÃ¥ste säga att detta mÃ¥ste vara höjden av spam. de här snubbarna har inte nöjt sig med att 1-2 % av alla miljoner spam som skickas ut gÃ¥r till personer som gÃ¥r pÃ¥ dessa mail, som ger bort sina pengar i tron om att de gör det rätta. nej, nu har de tagit spam ett steg längre – till verkligheten, där inga nollor och ettor automatiskt slängs i min spampapperskorg, utan där jag med frukostmackan i handen läser ett fysiskt brev, och sÃ¥ledes gärna tror att detta brev mycket troligt kan vara äkta.
vad jag i detta nu är nyfiken på är huruvida jag själv hade gått på detta, om jag inte redan visste att någon typ av fuffens-mail angående min hemsida skulle dyka upp. deras största misstag är ju dock att de inte låtsades vara one.com, eftersom jag då hade gått på det helt och hållet, särskilt med tanke på att jag inte ens minns när jag senaste betalade en faktura till dem. som det är nu, med denna amerikanska logga och konstiga domain renewal group-namn, gissar jag att jag skulle blivit misstänksam och mailat one.com för att kolla vad detta var. särskilt med tanke på att jag i vanliga fall alltid får mail, och inte fysiska brev.
anyway. det var säkert nÃ¥gra hundratusen människor lite varstans pÃ¥ denna jord som lockades av att ”spara 55€” genom att skriva pÃ¥ en förlängning av sin domän för de kommande fem Ã¥ren. snabbt och smidigt. tills one.coms riktiga fakturor kommer, och ganska mycket ilska antagligen uppstÃ¥r.
om vi gÃ¥r tillbaka till de där telefonsamtalen jag fÃ¥tt de senaste veckorna, visade det sig förresten vara e-on som ringde, via detta transcom. när jag svarade skällde jag genast ut den stackars tjejen som fÃ¥tt oturen att ringa mig, och efter att hon skyllt pÃ¥ nÃ¥got datorfel lovade hon att ta bort mitt nummer sÃ¥ att det inte ska hända igen. varför de ville ringa mig och erbjuda mig nÃ¥gon skit förstÃ¥r jag inte, dÃ¥ jag är redan kund hos dem. men inte länge till…
bild lånad härifrån.
Jag har ocksÃ¥ fÃ¥tt brev frÃ¥n domain renewal group fast kanske för ett Ã¥r sedan. Det hamnade direkt i papperskorgen. Skit”företag”.
Sån skit! Jag har fått från dem och några andra. Bara att bränna.
Se vad ni inte fått veta om Ljungby Lasarett o Vårdcentralen i Strömsnäs
http://blogg.passagen.se/mickeh1962/
och
rejält fett !
Danne :)



















